ZTB STAN d.o.o.      Ankice Opolski 2      Varaždin      T 042 660 541      F 042 211 187      E info@ztbstan.hr

Objavljen natječaj za sufinanciranje energetske obnove višestambenih zgrada

18.10.2016

Objavljen natječaj za sufinanciranje energetske obnove višestambenih zgradaSuvlasnici višestambenih zgrada će moći dobiti makismalan iznos od 13 milijuna kuna po projektu, ukoliko se odluče na cjelovitu energetsku obnovu svoje zgrade. Javni poziv za predstavnike suvlasnika ili upravitelje zgrada, u sklopu kojeg će se zaprimati prijave do 17. siječnja, a sve s ciljem dodjele ukupno 147 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova.

-         Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja objavilo javni poziv na kojeg će se moći javiti ovlašteni predstavnici suvlasnika zgrada (predstavnik suvlasnika) ili upravitelji zgrada u ime i za račun suvlasnika višestambene zgrade.

 • Poziv će biti otvoren do 17. siječnja, do kad će se zaprimati projekti, a u ovom prvom krugu natječaja će se ukupno dodijeliti 147 milijuna kuna bespovratnih poticaja. Dio je to od 70 milijuna eura, koliko Hrvatskoj za ovu namjenu stoji na raspolaganju do 2020. godine.
 • Energetski pregled i energetski certifikat, prije i nakon obnove, glavni projekt energetske obnove (i elaborati, ako je primjenjivo) te upravljanje projektom i administracija sufinancirat će se sa 85% prihvatljivih troškova
 • Mjera energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije te provođenje stručnog i projektantskog nadzora odobravati do 60% povrata investicije
 • Novi izvor financiranja podrazumijeva i prilagodbu dosadašnjih uvjeta, koje upravitelji zgrada i predstavnici stanara moraju detaljno proučiti kako bi se što uspješnije prijavili za sredstva.
 • Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će imati dvojaku ulogu:
 • prva aktivnost biti će održavanje informativnih radionica diljem Hrvatske, na kojima će pojasniti sve izmjene u uvjetima prijave i financiranja.
 • nakon toga biti će dostupni upraviteljima i predstavnicima za individualna savjetovanja i dati im detaljne upute za pripremu dokumentacije, ali i kasniju provedbu i praćenje projekata.
 • Prijavitelji se prvo javljaju u Fondov Sektor za energetsku učinkovitost, koji im pomaže u pripremi projektnog prijedloga.
 • Nakon što dobiju „zeleno svjetlo“, odnosno potvrdu da je njihov projekt spreman za prijavu, upravitelji zgrada, odnosno predstavnici stanara isti predaju na adresu Fonda u drugu službu - Posredničko tijelo koje provodi odabir projekata. 
 • Postupak dodjele bespovratnih sredstava traje 120 dana, i to nakon isteka roka od 90 dana za predaju projektnih prijedloga, a završava odlukom o financiranju koju donosi ministar graditeljstva i prostornog uređenja.
 • Tekst poziva kao i ostale materijale o objavljenom natječaju možete pronaći na http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/1297.

       SAŽETAK POZIVA            

ZAŠTO JE ZTB STAN d.o.o. NAJBOLJI ODABIR?

jer se nalazimo u vašem gradu i stalno smo dostupni

jer brzo reagiramo na dojave stanara

jer poslove upravljanja obavljamo s pažnjom dobrog gospodara

jer svakoj zgradi kojom upravljamo poklanjamo punu pažnju

jer imamo iskustvo i stručne zaposlenike

jer znamo kako uz manje troškove postići veću kvalitetu održavanja

jer smo za vas dostupni 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, 365 dana u godini

U našem portfoliju